MEDIACIÓ DE CONFLICTES EN L’ÁMBIT ESCOLAR

MEDIACIÓ DE CONFLICTES EN L'ÁMBIT ESCOLAR

Mapa no disponible

Data/Hora
Date(s) - 14/02/2019 - 14/05/2019
Tot el dia

Localització
On-line

Categories


Curs en xarxa (Campus Virtual)

destinataris

Docents de totes les etapes acadèmiques (infantil, primària, secundària i cicles formatius) i altres professionals vinculats a escoles i centres docents.

dates

Data inici: 14 de febrer de 2019

Data finalització: 14 de maig de 2019

Total d’hores: 130 h no presencials (opcional realitzar les 10 últimes amb classes presencials a Barcelona o Madrid).

L’alumne es programará el seu treball diari o setmanal, sempre amb l’ajuda i consell del tutor / a. La tutorització i el seguiment a l’alumnat es realitzaran mitjançant correu electrònic i l’espai del fòrum habilitat al campus virtual a aquest efecte.

Places: Mínim, 30 persones

OBJECTIUS DE L’ACTIVITAT

L’objectiu d’aquest curs és integrar els conceptes de la cultura de la pau i l’aplicació de la metodologia de la mediació en els conflictes de l’àmbit educatiu en qualsevol de les seves etapes basant-se en els principis i el procediment establerts en la Llei 5/2012 de 6 de juliol, de mediació en assumptes civils i mercantils.

CONTINGUTS DE L’ACTIVITAT

El curs s’estructura en sis mòduls principals:

El conflicte: dinàmiques i anàlisi
La mediació: etapes del procés
El / la mediador / a: característiques i qualitats de la persona mediadora
Habilitats de comunicació
Gestió emocional i presa de decisions
Implementació d’un servei de mediació en el centre educatiu

PONENTS

ANTONI RIUS CARBONELL

Doctorand en psicologia de la comunicació i canvi (UB-UAB). Llicenciat en humanitats (especialitzat en estudis del pensament filosòfic i científic). Màster en Counselling (URL). Màster en Mediació de conflictes (UB). Màster oficial en Societat de la Informació i el Coneixement (UOC). I, entre altres formacions de postgrau, cursos i especialitzacions en psicoteràpia en anàlisi transaccional i psicoteràpia integrativa (CEP Eric Berne) i coordinació parental (Centre de Mediació de Dret Privat del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i el Centre d’Estudis Jurídics i formació Especialitzada).

Professionalment acompanya persones, parelles, famílies, grups i centres educatius per gestionar i solucionar els seus problemes, mitjançant el counselling i la mediació de conflictes. Codirector i soci fundador de l’Equip Eirene, forma part del Registre de Mediadors i Coordinadors Parentals del Centre de Mediació de Dret Privat del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. També ha coordinat i és docent en diversos màsters i postgraus en mediació i counselling. Col·legiat CDL 35672. Soci de l’Associació de Counselling Humanista d’Espanya (ACHE).

NÚRIA SOLÉ SANOSA

Advocada per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, ​​postgrau en Mediació per la UB. Està inscrita en el Registre de mediadors de la Generalitat de Catalunya. Com mediadora col·labora amb l’Administració local mitjançant en conflictes familiars, comunitaris, escolars i organitzacionals. Com a docent, ha participat i participa en la formació de mediadors / es en diferents màsters impulsats pel Col·legi d’Advocats de Barcelona, ​​Col·legi d’Advocats de València, Consell General de l’Advocacia de Catalunya i Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya. Participa a la formació en mediació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Ha realitzat diverses formacions en gestió alternativa de conflictes a l’Escola d’Estiu organitzada per l’CDLC per a docents. Codirectora i sòcia fundadora de l’Equip Eirene.

INSCRIPCIÓ

Col·legiats: 450 €

Formulari d’inscripció de col·legiats

No col·legiats: 520 €

Formulari d’inscripció de no col·legiats

Per formalitzar la inscripció cal:

  • Omplir la fitxa del participant.
  • Emplenar l’autorització del Reglament General de Protecció de Dades.
  • Abonar l’import de l’activitat.Només per als professors de nivell no universitari: presentar un certificat del centre on es presta servei com a docent, signat pel director o secretari o qualsevol altre document acreditatiu sempre que especifiqui la categoria laboral per obtenir el certificat degudament diligenciat pel Ministeri d’Educació i formació Professional.

CRÈDITS

S’han sol·licitat 13 crèdits al Ministeri d’Educació i Formació Professional (pendents d’aprovació).

Per obtenir el certificat degudament diligenciat pel MEC cal ser professor de nivells no universitaris.

Contacte
  • Via Laietana, 15 4r 2ª 08003 Barcelona
  • info@eirene.cat | https://eirene.cat
  • Mòbils: 607 351 426 | 619 170 233
  • Tel. 933 803 496
  • FORMULARI DE CONTACTE
Newsletter Equip Eirene